Autopatie – harmonie z vlastní sliny I.

5.1.2008 | Jiří Čehovský | jiri.cehovsky@alternativa.cz

seriál byl otištěn v časopise Meduňka v roce 2006

Vlastní moč může léčit. To už víme dávno. Vždyť urinoterapie není neznámá metoda a má tisíciletou tradici. Vyšly o ní u nás různé knihy. Také vlastní krev může posloužit jako léčebný prostředek – tzv. autovakcíny používají lékaři při léčbě alergií již desítky let a mnozí nemocní si je s úspěchem vyzkoušeli. Ale vlastní slina? To je úplná novinka. Jak by slina mohla léčit, když ji mám v puse celý život a polykám ji neustále s potravou, pitím i jinak?

Vtip je v tom, že vlastní slina léčí jen tehdy, když je homeopatickým postupem silně zředěna a tzv. potencována. Homeopatie zná řadu přírodních substancí, které v surové nezpracované podobě nemají žádný léčivý vliv, ale po homeopatické úpravě mohou mít výrazný léčivý efekt. Třeba kuchyňská sůl, zlato, tuha, železo, platina, různá zvířecí mléka… Homeopatie se vyvíjí, a tak jsou nacházeny stále nové látky tohoto typu. Jednou z nich je slina. Přišlo se na to, že homeopaticky potencovaný preparát udělaný z vlastní sliny ovlivňované osoby může výrazně léčit a dokonce zcela odstranit i chronické či opakované potíže, jako jsou senné rýmy, ekzémy, migrény, menstruační bolesti, nespavost, únava, bolesti kloubů, zad, sklon k opakovaným infekcím, neplodnost… atd. Prostě potíže, které mnoho lidí současnosti provázejí a s nimiž je většinou nutné se nějak smířit.

Jak může vlastní slina ovlivňovat pozitivně klouby, mozek, kůži, střeva a další části organizmu? Ona je neovlivňuje přímo. V homeopatii máme hezkou teorii o tom, jakým způsobem potencované látky, homeopatické léky, způsobují uzdravení. Protože jsou rozředěny až do jemnohmotné ( z materialistického pohledu nehmotné) úrovně, mohou působit na jemnohmotný organizační princip v člověku. Tento princip, nazývaný Hahnemannem, zakladatelem homeopatie, „dynamis“ nebo „vitální síla“, organizuje náš tělesný a duševní systém tak, aby mohl harmonicky, zdravě fungovat. Pokud je organizační funkce této „dynamis“ narušena, vzniká nemoc. Nemoc je porucha sebeorganizační funkce. Pokud je tato vlastní organizace dobrá, rušivé vlivy přicházející zvenku ( viry, bakterie, stres, chemikálie z ovzduší atp.) se od ní odrazí a nezpůsobí žádnou nebo jen malou újmu. Pokud je však vnitřní organizace nepevná, narušená a slabá, snadno podléhá a nemoc přichází. Když vnitřní systém posílíme, nemoc začne odcházet a časem opravdu zmizí. A to i ta chronická, kterou už máme třeba několik let. Zbývá však ještě vysvětlit, jakým mechanizmem vysoko ředěná homeopaticky potencovaná vlastní slina posiluje vnitřní sebeorganizační systém. Zde si vezmeme na pomoc moderní vědu ( která má jinak mimochodem s vysvětlováním homeopatie stále nějaké potíže). Ta říká, že vše, co vidíme, slyšíme, čeho se dotýkáme a co vnímáme jsou vibrace. Také hmota je složena z určitých vibrací, a to každá látka z jiných. Také „dynamis“ je vibrační systém, určitá vnitřní jemná melodie, vytvářející naše tělo i mysl. Když se tato individuální melodie změní a její vibrace poklesnou, vznikne porucha, disharmonie. Začneme trpět. Už to nejsme my. Jsme choří. Potencovaná vlastní slina umí na základě jemnohmotné rezonance navrátit tuto naši původní zdravou (a nyní ztracenou) vnitřní melodii – a tím i tělesnou a duševní harmonii.

To, co zde bylo řečeno, není pustá teorie, ale něco, co je beze zbytku odvozeno z praxe. Když užijeme potencovanou vlastní slinu, cítíme změnu, která se v průběhu času stále více prosazuje a je dobře vnímatelná jak pro vás, tak i pro okolí. Nejenže dítěti začne mizet a za pár týdnů či měsíců docela ustoupí ekzém, který tu byl již léta. Začne být také veselejší, přestanou pravidelné chřipky a rýmy. Ustanou bolesti hlavy. Zlepší se životní pocit. Disharmonie je postupně nahrazována harmonií. V delším průběhu času odcházejí i problémy , s nimiž člověk po dlouhá léta bezúspěšně bojoval, třeba nespavosti, chronická únava, smutek, bolesti kloubů, zad, vaječníků, poruchy imunity… atp . Nejednou jsem u svých klientů pozoroval i zvýšenou efektivitu jednání, větší úspěšnost… ale dost. Příliš papírové chvály by věci asi neprospělo.

Uděláme si malý test. Ještě dnes si můžete zkusit, zda homeopaticky vysoko ředěná slina může mít poznatelný vliv. Zda autopatie, jak se nazývá tato zvláštní odnož homeopatie, opravdu způsobuje změny. Při své léčitelské praxi doporučuji klientům speciální nástroj k přípravě potencované sliny, který nazývám Autopatická lahvička. V ní si doma připravují jednoduchým způsobem svůj potencovaný autopatický preparát. Ale je možné si udělat přípravek na nižší úrovni, způsobem, který je každému okamžitě dostupný. Když jsem s touto novou metodou před čtyřmi lety začínal, doporučoval jsem něco velmi prostého, způsob homeopatického ředění, který se nazývá Korsakovův a jehož princip je běžně používán k výrobě homeopatických léků. Postup vašeho konání bude následující : 1) Napíšete si na kus papíru všechno, co vás trápí. Každou bolístku, skvrnku a negativní pocit. Zapisujete subjektivní vjemy, nikoliv diagnosy. 2) Vyčistíte si zuby kartáčkem bez zubní pasty. Od té doby nic nedáváte do úst. 3) Za dvě hodiny vezmete nepoužitou láhev obyčejné stolní pitné vody bez bublinek (nikoliv minerálky), opatřenou zpravidla modrou plastovou zátkou. Odeberte se do koupelny, nikdo jiný než vy tam nesmí být. 4) Odplivnete a pak plivnete do zátky lahve , která nyní funguje jako malá nádobka. 5) Dolijete vodou z lahve s mírným přelitím. 6) Vylijete a dolijete s mírným přelitím přes okraj, dolijete a vylijete s mírným přelitím… atd. Celkem to uděláte 15x. Kapky na stěnách přenášejí jemnohmotnou informaci. 7) Poslední dávku vody nalijete z víčka do úst a před polknutím chvilku počkáte. Tím to skončilo. 8) Za měsíc ( ne dříve) se vrátíte k papíru a porovnáte každý zapsaný negativní pocit a bolístku se současným stavem. Zapíšete změny. Mohou být zpočátku jen drobné a přechodné. Pozor – není to návod jak se uzdravit, je to jen pokus. Autopatie je postupný, obvykle složitý proces, který u dlouhodobých a hluboko usazených potíží může trvat značnou dobu, i léta, a má svá zvláštní pravidla, odvozená z klasické homeopatie. Vyžaduje specifické znalosti. Je potřebné autopatický preparát čas od času opakovat, a to nikoliv nahodile, ale v přesně načasovaném okamžiku a v přesně stanovené potenci (stupni ředění), a to podle přesně daných pravidel, z větší části odvozených z klasické homeopatie. Existují pokročilé nástroje k domácí přípravě autopatických potencí. Existují specializovaní školení léčitelé. O těchto tajemstvích si něco řekneme v příštím čísle Meduňky. Zatím hodně štěstí při vašem prvním malém krůčku na dlouhé cestě, který vás může přesvědčit, že na autopatii přece jenom aspoň trošku něco je.

Pokračování


Kurzy

kurz Další kurzy

Svědectví

Autopatie již pomohla mnoha lidem. Podívejte se, nebo si přečtěte svědectví od konkrétních osob.

mapa poradců

Mapa poradců

Najděte nejbližšího poradce autopatie ve vašem okolí.

Najít poradce