Příprava z prány

5.11.2012 | Jiří Čehovský | jiri.cehovsky@alternativa.cz

Je zde ještě další  způsob přípravy. Protože jej vyzkoušel zatím jen omezený počet lidí, máme zatím málo údajů. Nicméně devět desetin z těch lidí na něj reagovalo mimořádným způsobem. Mimořádným dokonce i v rámci autopatie, kde je všechno do jisté míry mimořádné.
Před časem za mnou přišla mladá dáma, posluchačka kurzů autopatie, která se už před tím autopatií léčila a postupně vystřídala potence ze sliny i z dechu s varem a dostala se až na 15 l průtoku. Neměla žádné vážnější potíže, spíš chtěla zlepšit svoji emoční nevyváženost. Velmi důrazně mě požádala, abych jí poradil, jak si udělat AP přímo z prány, bez prostřednictví nějaké hmoty z těla. Hned mě napadla odpověď: Udělejte si tedy preparát tak, že nalijete trochu vody do kulaté vírové komory v nové AL, jen tolik, aby nevytékala z postranní trubičky. Postavíte lahvičku na hlavu, do prostoru sedmé čakry. Ponecháte asi minutu. Pak napotencujete. Za tři týdny mi dáte zprávu.
Brzy na to jsem o tom vyprávěl jedné kolegyni,  která hojně praktikuje autopatii, rovněž na sobě. Řekla, že tuto techniku vyzkouší. Zjistila si ale, že 7. čakra je u dospělého asi ve výši 15 – 25 cm nad hlavou, nikoliv 2 cm, jak jsem poradil první dámě (mezitím jsem to také zjistil studiem staroegyptských fresek). Použila vysokou potenci. Po měsíci mi poslala zprávu, že první dva týdny byla emočně rozhozená, dokonce si i poplakala, ale pak se dostala do stavu, který charakterizovala v svém e-mailu jako „Dokonalá radost“. „Nevím, jestli uvědomování si dokonalosti života je důsledek pránického preparátu, měla jsem to totiž částečně i předtím, ale teď je to skoro nutkavé.“ A po dalším měsíci mi v rozhovoru upřesnila, jak to s ní vypadá: Je naprosto psychicky a emočně vyvážená. Má silný dojem, že vše, co se děje, je přesně tak, jak to má být. Poprvé necítí žádnou potřebu něco na sobě vylepšovat. Nemá také žádné potíže. Při tom jejím líčení stavu jsem si vzpomněl, jak je v mahámudře, starém tibetském učení, popisován stav dosažení a připadlo mi to nápadně podobné.
Pak mi referovala první dáma a uvedla, že se nic moc nezměnilo. Poradil jsem jí tedy, ať rovněž zvedne lahvičku při přípravě cca 15 cm nad hlavu. Přehnala to ale s potencí přes 50 l vody, jak jsem se právě dověděl, přesto cítila 14 dní „zvláštní lehkost“ a pohodu. Při opakování sníží na 12 l, aby byl účinek delší dík vhodnější potenci. Na kurzu autopatie pro pokročilé jsem oznámil, co jsem se o přípravě z prány od druhé dámy dozvěděl. Za 14 dní mi přišel od jedné z účastnic tento mail: „Také Vám chci sdělit, že jsem vyzkoušela autopatii z prány a účinky jsou opravdu podobné, o jakých jste mluvil na minulém setkání v Praze. Člověk se cítí tak, že je mu všechno tak trochu jedno, je v takové úžasné pohodě a klidu.“ Nic menšího! A za 14 dní po vzetí, nebo v tomto případě hned!
Ten den, co jsem dostal tuto radostnou zprávu, jsem se s ní svěřil svému kolegovi Honzovi Matyášovi, který se mnou pracuje v naší poradně. A on na to: “ Hned jak jsi mi o tom řekl, tak jsem to taky udělal. Asi před týdnem. Z dvanácti litrů. Na mě to působí stejně. Byl jsem poněkud unavený a nic jsem nestíhal a teď je všechno naprosto v pořádku. Cítím se úplně v rovnováze.“ Všechno v pořádku! Úžasná pohoda! Lehkost! Rovnováha, klid! To jsou reference lidí už brzy po podání. Všichni však za sebou měli již několik let působení autopatie, také vysokých potencí z 25ti litrů.
Autistický chlapec užívá autopatii přes rok. Má také diagnosy Landau Kleffnerův syndrom – porucha porozumění a desintegrační porucha a mentální retardace, nečte a nepíše ve svých dvanácti letech. Je velmi neklidný a stále se ptá na běžné věci bez toho, že by vnímal odpověď. Po opakované autopatii z vařené sliny a později dechu, která jej léčila, řekla, že se zlepšil a lékařka konstatovala, že už nemá desintegrační poruchu, a že se zlepšilo jeho porozumění a sociální chování. Postupně se i uklidňoval a začal si hrát s dětmi (dříve ne), ale poslední dva měsíce, poté co matka podala omylem výrazně vyšší potenci než doporučeno, 30 min. průtoku, byl opět velmi neklidný. Nedávno matka podala autopatii z prány, deset minut průtoku u přírodního pramene. Již několik dní po podání píše: „Syn se opravdu zklidnil a snaží se rozumněji hovořit, lépe popisuje, co se událo např. ve škole a tak. Snáze se mu komunikuje, lépe si vzpomíná. Před spaním je také klidný, usíná dobře, ráno se bez problémů připravuje do školy. /…/ Po té autopatii z prány se velmi viditelně zklidnil.“

Jedno z posledních hlášení přišlo od paní, která u mně byla prvně na konzultaci jen 5 dní před stanovenou operací velmi vážně nemocného vnitřního orgánu. Měla brát AUTO 5 l prána ob den, což si vybrala z více nabídnutých možností. Stihla to užít jen 2x a pak mi napsala: „Aplikace z prány dle dohody před zítřejším nástupem do nemocnice a na operaci – zaznamenávám celkové zklidnění a zlepšení spánku.“ Použila již také (týká se to i předchozího případu) roušku přes nos a ústa – viz dále.
Každý, kdo má zájem experimentovat, si to může bez rizika vyzkoušet. Myslím, že to bude fungovat i u nižších potencí. Já jsem si pod dojmem jejich úspěchu udělal preparát také, z pěti litrů vody, a vylepšil jsem přípravu tím, že jsem si dal přeložený šátek přes nos a ústa ještě před vyjmutím nové lahvičky z obalu. To abych zabránil přenosu tělesné informace do lahvičky prostřednictvím dechu. Aby tam byla jen informace z prány, proudící sedmou čakrou. Pocítil jsem pronikavý účinek hned ten samý den. Po zvýšení potence na 7 l po pěti dnech se účinek prohloubil. Ti lidé měli pravdu.
Moje až příliš aktivní levá strana mozku si na to pohotově vytvořila teorii, jak to funguje: Náš zdroj (vysílač) je v jemnohmotné sféře, s níž nás spojuje právě sedmá čakra. Tělo (přijímač) je naladěno na vibrace sedmé čakry, přijímá je, rezonuje s nimi a podle toho se utváří, jedná, myslí a odsud získává harmonickou formu prostřednictvím vitální síly, prány, čchi. Postupem času a a různými negativními vlivy se však naladění těla ( a také mozku) mění a znečištěné tělo už nepřijímá signály jemné sféry jako dříve, velmi se to podobá rozladěnému rádiu – hudba v něm sice ještě zní, ale je rušená a slabší, s šumem a praskáním. Nakonec rezonance rozladěného těla se sedmou čakrou zcela ustane , vědomí se stáhne do jemné sféry a tělo opustí, to je fyzická smrt. Nemoc vzniká tím, že se ztrácí vlivem rozladění „těla a mysli“ spojení mezi fyzickou a jemnohmotnou sférou člověka. Jestliže přeneseme prostřednictvím vody a procesem potencování jemnou informaci ze sedmé čakry do tělesné sféry – na šestou , nejvyšší tělesnou čakru, přemostíme překážku v přenosu a naladíme znovu tělo na frekvence sedmé čakry – spojení se obnoví. Hudba zase hraje. Pokud odebíráme informaci prány ze sliny nebo z dechu, je to již ovlivněné znečištěním těla. Odebíráme-li ze sedmé čakry, znečištění je menší nebo žádné. Ale je třeba mít na paměti, že zatímco preparát ze sliny a dechu má dlouhodobě ověřené účinky na mnoha lidech a u mnoha patologických stavů, u nové přípravy z prány jde v tuto chvíli  stále ještě při menším počtu hlášených případů  jen o experiment.
Všechna pravidla působení a použití AP uvedená v knize „Uzdrav se s autopatií “ zde při tomto způsobu přípravy dál plně platí. Například Heringovy zákony, volba první potence dle vitality, případné postupné zvyšování potence při opakovaném podání, dokud není dosaženo optimálního účinku. Anebo jednorázové podání, v potencích od  3 litrů výše,  a zopakování stejné nebo mírné zvýšené potence dle pocitů, a to v případě, že cítíme ubývání účinku. Také u lidí, kteří již autopatii používali ve vysokých potencích z dechu nebo sliny, doporučuji začít u přípravy z prány s třemi nebo šesti litry a případně zvyšovat dle pocitů.   Jako nejúčinnější  vysoká potence určená pro velmi vitální jedince  (kteří si např.  již vyléčili většinu svých potíží předchozími technikami ze sliny a dechu) se mi osvědčilo 12 l.  Vyšší ředění většinou již nebyla tak účinná nebo měla krátký účinek.

Zde je návod k přípravě


Kurzy

kurz Další kurzy

Svědectví

Autopatie již pomohla mnoha lidem. Podívejte se, nebo si přečtěte svědectví od některých konkrétních osob.

mapa poradců

Mapa poradců

Najděte nejbližšího poradce autopatie ve vašem okolí.

Najít poradce